\require{AMSmath} Matrix bewijzen Gegeven: veronderstel dat A een (3×3)-matrix is die voldoet aan At=-A en A2=0, mag je dan besluiten dat A=0?Ik weet dat het antwoord ja is want dit lijkt me logisch, maar ik weet niet hoe ik dit kan bewijzen.Alvast bedankt voor de hulp! Jade L Student universiteit België - zondag 22 november 2020 Antwoord Als $A^t=-A$ en $A^2=0$ dan geldt ook $A^tA=0$. Schrijf nu $A^tA$ eens uit en let op de diagonaal. kphart zondag 22 november 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven: veronderstel dat A een (3×3)-matrix is die voldoet aan At=-A en A2=0, mag je dan besluiten dat A=0?Ik weet dat het antwoord ja is want dit lijkt me logisch, maar ik weet niet hoe ik dit kan bewijzen.Alvast bedankt voor de hulp! Jade L Student universiteit België - zondag 22 november 2020
Jade L Student universiteit België - zondag 22 november 2020
Als $A^t=-A$ en $A^2=0$ dan geldt ook $A^tA=0$. Schrijf nu $A^tA$ eens uit en let op de diagonaal. kphart zondag 22 november 2020
kphart zondag 22 november 2020
©2001-2024 WisFaq