Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52234 

Re: Functievoorschrift opstellen van een rationale functie

Ik heb nog een vraag over deze opdracht. Omdat de grafiek door de oorsprong gaat, is c=0 volgens mij. Maar ik geraak er niet uit hoe je aan de waarde van b komt. Ik vermoed dat je gebruik moet maken van het punt (2,-12) (bovenaan is (2,12) getypt, maar dit moet (2,-12) zijn volgens mij. Kunnen jullie me verder helpen bij het zoeken naar waarde b? Alvast bedankt.

Wendy
3de graad ASO - zaterdag 21 november 2020

Antwoord

Als een punt P(x,y) op de grafiek moet liggen moet f(x)=y.

f(0) moet dus gelijk zijn aan 0, wat inderdaad meteen c=0 geeft.
f(2) moet gelijk zijn aan 12 (of -12). Gewoon x=2 in de formule stoppen en kijken wat er uitkomt

cl
zaterdag 21 november 2020

©2001-2024 WisFaq