Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten berekenen

Gegeven:
lim (2n+3)/n
n $\to$ oneindig

Ik moet hier de limiet van deze rij bepalen en mag de regel van l'hôpital niet gebruiken. Aangezien deze limiet van de rij een onbepaalde vorm is (nl. oneindig/oneindig) moet ik deze herschrijven om een geldige limiet van de rij te kunnen bepalen. Ik weet niet hoe ik aan een uitkkomst van 2 moet geraken.

Alvast bedankt voor de hulp!

Jade
Student universiteit België - donderdag 12 november 2020

Antwoord

$\displaystyle \frac{2n+3}{n}=\frac{2n}{n}+\frac{3}{n}=2+\frac{3}{n}$.

Lukt het zo?

hk
donderdag 12 november 2020

 Re: Limieten berekenen 

©2001-2024 WisFaq