Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90842 

Re: Lokale minima en maxima

f'(x)= 4x3+6x2-6x-4 kom ik uit en daarna heb ik de regel van Horner toegepast.

Melike
Student universiteit België - zondag 1 november 2020

Antwoord

Hallo Melike,

Dat ziet er goed uit. Maar hoe ziet de rest van je berekening eruit? Wat heb je gekregen na het toepassen van de regel van Horner?

Als je de nulpunten x=-2 en x=1 hebt gevonden, dan kan het haast niet anders dan dat je een rekenfout hebt gemaakt bij het vinden van het derde nulpunt. Reken het nog eens na, wellicht vind je zelf je rekenfout.

Kom je er niet uit? Laat dan vooral zien (of beschrijf) wat je hebt gedaan en hoe je tot een (verkeerd?) antwoord bent gekomen. Dan kunnen we je het beste helpen om je vergissing op te sporen en weg te werken.

GHvD
maandag 2 november 2020

 Re: Re: Lokale minima en maxima 

©2001-2024 WisFaq