Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ongelijkheden

Beste
Ik ben aan een oefening begonnen waar ik een vlak moet uitzoeken dat bij 3 rechte samenkomen voor een oefening van ongelijkheden.

Mijn rechte zijn als volgt.
y$>$x2-4
y$<$√(x+2)-2
y$>$-x-2

Ik heb als volgt
Ik stelde voor elk rechte x=0 en dan y=0

voor y$>$-x-2 bekom ik x=-2 en y=-2
voor y$>$x2-4 x=-2 en 2 met y=-4
voor y$<$√(x+2)-2 weet ik niet hoe ik x en y kan vinden

Ik snap niet wat ik met die 3 waarde van y$>$x2-4 een rechte moet tekenen.

Kunt u mij hierbij helpen?
mvg

Amber
3de graad ASO - woensdag 28 oktober 2020

Antwoord

Ik zie niet wat je met die $x$- en $y$-waarden denkt te bereiken; ik zou de drie grafieken tekenen.
q90819img1.gif
Hier zie je de grafieken van $y=x^2-4$, $y=\sqrt{x+2}-2$, en $y=-x-2$. Kleur nu de gebieden bepaald door $y > x^2-4$, $y < \sqrt{x+2}-2$, en $y > -x-2$, met verschillende kleuren; welk gebied krijgt alle kleuren?

kphart
woensdag 28 oktober 2020

©2001-2024 WisFaq