\require{AMSmath} De afgeleide van een wortel onder een wortel Hoe bereken je de afgeleide van een wortelfunctie onder een wortel? Bijvoorbeeld:$f(x) = \sqrt {1 + \sqrt x }$Nog meer voorbeelden Melike Student universiteit België - woensdag 21 oktober 2020 Antwoord Dat gaat zo:$\eqalign{ & f(x) = \sqrt {1 + \sqrt x } \cr & f'(x) = \frac{1}{{2\sqrt {1 + \sqrt x } }} \cdot \frac{1}{{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{1}{{4\sqrt x \sqrt {1 + \sqrt x } }} \cr} $Zie Tip standaard afgeleide wortelfunctie WvR woensdag 21 oktober 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je de afgeleide van een wortelfunctie onder een wortel? Bijvoorbeeld:$f(x) = \sqrt {1 + \sqrt x }$Nog meer voorbeelden Melike Student universiteit België - woensdag 21 oktober 2020
Melike Student universiteit België - woensdag 21 oktober 2020
Dat gaat zo:$\eqalign{ & f(x) = \sqrt {1 + \sqrt x } \cr & f'(x) = \frac{1}{{2\sqrt {1 + \sqrt x } }} \cdot \frac{1}{{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{1}{{4\sqrt x \sqrt {1 + \sqrt x } }} \cr} $Zie Tip standaard afgeleide wortelfunctie WvR woensdag 21 oktober 2020
WvR woensdag 21 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq