Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Punten horizontale raaklijn

hoi,
Ik heb een opgave waarvan ik de punten van een horizontale raaklijn moet bepalen. Ik weet dat de afgeleide van een functie dan gelijk moet zijn aan 0 maar ik kan niet de x-coördinaat ervan vinden. De functie is f(x)=1/(1+x2).

melike
Student universiteit België - donderdag 15 oktober 2020

Antwoord

Je afgeleide $\eqalign{
f'(x) = - {{2x} \over {\left( {1 + x^2 } \right)}^2}
}$ is goed.
Wanneer is de afgeleide gelijk aan nul?

$
\eqalign{
& - {{2x} \over {\left( {1 + x^2 } \right)^2}} = 0 \cr
& 2x = 0 \cr
& x = 0 \cr
& f(0) = 1 \cr}
$

In het punt (0,1) is de raaklijn horizontaal.



Op 4. gebroken formules staat nog 't een en 't ander over gebroken vergelijkingen.
"Een breuk is nul als de teller nul is en de noemer niet tegelijk ook nul."
Met filmpje...

WvR
donderdag 15 oktober 2020

©2001-2024 WisFaq