\require{AMSmath} Differentiëren Gegeven:f(x)=xex/(x+2)Ik heb er een plaatje bij gezet voor de duidelijkheid. De uitkomst zou f'(x)=ex(x2+2x+2)/(x+2)2 moeten zijn, maar ik snap niet vanwaar die laatste 2 uit de teller komt? melike Student universiteit België - donderdag 15 oktober 2020 Antwoord Kijk maar 's goed.$\eqalign{ & f(x) = {{xe^x } \over {x + 2}} \cr & f'(x) = {{\left( {1 \cdot e^x + x \cdot e^x } \right) \cdot \left( {x + 2} \right) - xe^x \cdot 1} \over {\left( {x + 2} \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{\left( {e^x + xe^x } \right) \cdot \left( {x + 2} \right) - xe^x } \over {\left( {x + 2} \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{xe^x + 2e^x + x^2 e^x + 2xe^x - xe^x } \over {\left( {x + 2} \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{x^2 e^x + 2xe^x + 2e^x } \over {\left( {x + 2} \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{e^x \left( {x^2 + 2x + 2} \right)} \over {\left( {x + 2} \right)^2 }} \cr}$Er zit nog ergens een keer de productregel in. Vandaar misschien?NaschriftWaar komt die 2 vandaan? WvR donderdag 15 oktober 2020 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven:f(x)=xex/(x+2)Ik heb er een plaatje bij gezet voor de duidelijkheid. De uitkomst zou f'(x)=ex(x2+2x+2)/(x+2)2 moeten zijn, maar ik snap niet vanwaar die laatste 2 uit de teller komt? melike Student universiteit België - donderdag 15 oktober 2020
melike Student universiteit België - donderdag 15 oktober 2020
Kijk maar 's goed.$\eqalign{ & f(x) = {{xe^x } \over {x + 2}} \cr & f'(x) = {{\left( {1 \cdot e^x + x \cdot e^x } \right) \cdot \left( {x + 2} \right) - xe^x \cdot 1} \over {\left( {x + 2} \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{\left( {e^x + xe^x } \right) \cdot \left( {x + 2} \right) - xe^x } \over {\left( {x + 2} \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{xe^x + 2e^x + x^2 e^x + 2xe^x - xe^x } \over {\left( {x + 2} \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{x^2 e^x + 2xe^x + 2e^x } \over {\left( {x + 2} \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{e^x \left( {x^2 + 2x + 2} \right)} \over {\left( {x + 2} \right)^2 }} \cr}$Er zit nog ergens een keer de productregel in. Vandaar misschien?NaschriftWaar komt die 2 vandaan? WvR donderdag 15 oktober 2020
WvR donderdag 15 oktober 2020
©2001-2025 WisFaq