Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Convergerend, stijgend of dalend

kunt u aub mikkj helpen met deze vraag
un= (2n)/n!
ik moet ondergrens en bovengrens bepalen

Riffat
3de graad ASO - woensdag 14 oktober 2020

Antwoord

Schrijf eerst eens wat $u_n$-en op, voor $n=1$, $2$, $3$, $\dots$.
Dan krijg je misschien al een idee
Verder kun je $u_n$ uitschrijven
$$u_n=\frac{2\cdot2\cdot2\cdots 2}{1\cdot 2\cdot3\cdots n}
$$Daar zie ik dat $0 < u_n\le2$ voor alle $n$

kphart
woensdag 14 oktober 2020

©2001-2024 WisFaq