\require{AMSmath} Commuterende matrices Als A en B commuterende matrices zijn bewijs dan dat A en A + B commuteren.Alvast dank u. Britt 3de graad ASO - maandag 7 september 2020 Antwoord Dag Britt,Ik ga er maar van uit dat het commuterend zijn van twee matrices $A$ en $B$ betekent dat $AB = BA$ (vermenigvuldigend).Welnu, dan is:$A(A + B) = A^2 + AB = A^2 + BA = (A + B)A$Meer is het wat mij betreft niet.Groet, dk dinsdag 8 september 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als A en B commuterende matrices zijn bewijs dan dat A en A + B commuteren.Alvast dank u. Britt 3de graad ASO - maandag 7 september 2020
Britt 3de graad ASO - maandag 7 september 2020
Dag Britt,Ik ga er maar van uit dat het commuterend zijn van twee matrices $A$ en $B$ betekent dat $AB = BA$ (vermenigvuldigend).Welnu, dan is:$A(A + B) = A^2 + AB = A^2 + BA = (A + B)A$Meer is het wat mij betreft niet.Groet, dk dinsdag 8 september 2020
dk dinsdag 8 september 2020
©2001-2024 WisFaq