Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Statistiek en kansrekenen

Beste,

Ik heb het gevoel dat dat mijn leerkracht de 1e en 2e afgeleide van de dichtheidsfunctie of kansfunctie gaat vragen, we moesten die ook is van hem berekenen maar ging moeilijk bij iedereen.

Weet u wat de 1e en 2e afgeleide is van de gaussische kansfunctie van normale verdeling?

Hartelijk bedant
mvg
Adil

Adil
3de graad ASO - zondag 21 juni 2020

Antwoord

Dat is gewoon een kwestie van ketting- en productregel gebruiken:
$$\left(\mathrm{e}^{-\frac12x^2}\right)'= -x\mathrm{e}^{-\frac12x^2}
$$en de tweede afgeleide is daar weer de afgeleide van:
$$\left(-x\mathrm{e}^{-\frac12x^2}\right)' = -1\mathrm{e}^{-\frac12x^2} -x\cdot-x\mathrm{e}^{-\frac12x^2} =(x^2-1)\mathrm{e}^{-\frac12x^2}
$$

kphart
zondag 21 juni 2020

©2001-2024 WisFaq