\require{AMSmath} Kans bij binomiale verdeling Bij een binomiale verdeling zijn de verwachtingswaarde $10$ en de standaarddeviatie $\sqrt{6}$ gegeven. Nu vragen ze wat de kans op succes 'p' is en hoeveel experimenten er uitgevoerd werden. Ik heb geen idee hoe ik aan deze oefening moet beginnen. Jef He 3de graad ASO - woensdag 17 juni 2020 Antwoord Op 3. Binomiale verdeling staat een samenvatting met voorbeelden.Er geldt:$\mu=n\cdot{p}$ en $\sigma=\sqrt{n\cdot{p}\cdot(1-p)}$Je krijgt dan:$\left\{ \begin{array}{l} n \cdot p = 10 \\ \sqrt {n \cdot p\left( {1 - p} \right)} = \sqrt 6 \\ \end{array} \right.$Druk p uit in n (of andersom) en reken uit. WvR woensdag 17 juni 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij een binomiale verdeling zijn de verwachtingswaarde $10$ en de standaarddeviatie $\sqrt{6}$ gegeven. Nu vragen ze wat de kans op succes 'p' is en hoeveel experimenten er uitgevoerd werden. Ik heb geen idee hoe ik aan deze oefening moet beginnen. Jef He 3de graad ASO - woensdag 17 juni 2020
Jef He 3de graad ASO - woensdag 17 juni 2020
Op 3. Binomiale verdeling staat een samenvatting met voorbeelden.Er geldt:$\mu=n\cdot{p}$ en $\sigma=\sqrt{n\cdot{p}\cdot(1-p)}$Je krijgt dan:$\left\{ \begin{array}{l} n \cdot p = 10 \\ \sqrt {n \cdot p\left( {1 - p} \right)} = \sqrt 6 \\ \end{array} \right.$Druk p uit in n (of andersom) en reken uit. WvR woensdag 17 juni 2020
WvR woensdag 17 juni 2020
©2001-2024 WisFaq