\require{AMSmath} Hoe moet ik dit integreren? BesteIk zit vast met deze formule: \eqalign{\int\limits_{ - 1}^1 {2\pi \cdot \sqrt {1 - x^2 } \cdot \sqrt {1 + \left( {\frac{{ - x}}{{\sqrt {1 - x^2 } }}} \right)^2 } } \,\,dx} Ik weet niet hoe ik deze juist kan integreren.Is er iemand die me kan helpen hiermee?Alvast bedankt Simon 3de graad ASO - zaterdag 6 juni 2020 Antwoord Je kunt de integraal vereenvoudigen tot: \int\limits_{ - 1}^1 {2\pi } \,\,dx ... en dan gaat het wel. TIP 1 \eqalign{\left( {\frac{{ - x}}{{\sqrt {1 - x^2 } }}} \right)^2 = \frac{{x^2 }}{{1 - x^2 }}} TIP 2 \eqalign{\begin{array}{l} {\rm{Voor}}\,\,\, - 1 \le x \le 1: \\ \sqrt {1 + \frac{{x^2 }}{{1 - x^2 }}} = \frac{1}{{\sqrt {1 - x^2 } }} \\ \end{array}} WvR zaterdag 6 juni 2020 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteIk zit vast met deze formule: \eqalign{\int\limits_{ - 1}^1 {2\pi \cdot \sqrt {1 - x^2 } \cdot \sqrt {1 + \left( {\frac{{ - x}}{{\sqrt {1 - x^2 } }}} \right)^2 } } \,\,dx} Ik weet niet hoe ik deze juist kan integreren.Is er iemand die me kan helpen hiermee?Alvast bedankt Simon 3de graad ASO - zaterdag 6 juni 2020
Simon 3de graad ASO - zaterdag 6 juni 2020
Je kunt de integraal vereenvoudigen tot: \int\limits_{ - 1}^1 {2\pi } \,\,dx ... en dan gaat het wel. TIP 1 \eqalign{\left( {\frac{{ - x}}{{\sqrt {1 - x^2 } }}} \right)^2 = \frac{{x^2 }}{{1 - x^2 }}} TIP 2 \eqalign{\begin{array}{l} {\rm{Voor}}\,\,\, - 1 \le x \le 1: \\ \sqrt {1 + \frac{{x^2 }}{{1 - x^2 }}} = \frac{1}{{\sqrt {1 - x^2 } }} \\ \end{array}} WvR zaterdag 6 juni 2020
WvR zaterdag 6 juni 2020
©2001-2025 WisFaq