\require{AMSmath} Integreren van breuk Ik heb hier de functie (2x + 1)/ (x + 1)1/2 dx waarvan ik de primitieve functie moet zoeken.Hierbij heb ik ook substitutie toegepast maar na een paar stappen loop ik vast. Is substitutie de manier die je moet toepassen?Alvast bedankt! Eline Student universiteit België - dinsdag 2 juni 2020 Antwoord Substitueer $u=\sqrt{x+1}$ en $du=\dfrac{1}{2\sqrt{x+1}}dx$ (dit betekent dat $dx=2u\ du$)Lukt het zo? js2 dinsdag 2 juni 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb hier de functie (2x + 1)/ (x + 1)1/2 dx waarvan ik de primitieve functie moet zoeken.Hierbij heb ik ook substitutie toegepast maar na een paar stappen loop ik vast. Is substitutie de manier die je moet toepassen?Alvast bedankt! Eline Student universiteit België - dinsdag 2 juni 2020
Eline Student universiteit België - dinsdag 2 juni 2020
Substitueer $u=\sqrt{x+1}$ en $du=\dfrac{1}{2\sqrt{x+1}}dx$ (dit betekent dat $dx=2u\ du$)Lukt het zo? js2 dinsdag 2 juni 2020
js2 dinsdag 2 juni 2020
©2001-2024 WisFaq