\require{AMSmath} Integreren van breuk Ik heb de functie f(q) = (3q + 2)/(q2 + q)Ik heb al verschillende methodes geprobeerd, namelijk substitutie en splitsen in partieelbreuken maar ik nooit de goede primitieve functie uit.Bij partieelbreuken kwam ik dit als primitieve functie uit:2·ln(q) + ln(q + 1) + CBlijkbaar is dit niet de juiste oplossing. Eline Student universiteit België - vrijdag 29 mei 2020 Antwoord Met partieelbreuken kan het (kennelijk) heel goed, want je antwoord klopt wel.$\eqalign{ & F(x) = 2\ln (q) + \ln (q + 1) + C \cr & f(x) = {2 \over q} + {1 \over {q + 1}} \cr & f(x) = {{2\left( {q + 1} \right)} \over {q\left( {q + 1} \right)}} + {q \over {q\left( {q + 1} \right)}} \cr & f(x) = {{3q + 2} \over {q\left( {q + 1} \right)}} \cr}$Helpt dat?Naschrift$\eqalign{ & f(x) = 2\ln (q) + \ln (q + 1) + C \cr & f(x) = \ln (q^2 ) + \ln (q + 1) + C \cr & f(x) = \ln (q^2 (q + 1)) + C \cr}$ WvR vrijdag 29 mei 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de functie f(q) = (3q + 2)/(q2 + q)Ik heb al verschillende methodes geprobeerd, namelijk substitutie en splitsen in partieelbreuken maar ik nooit de goede primitieve functie uit.Bij partieelbreuken kwam ik dit als primitieve functie uit:2·ln(q) + ln(q + 1) + CBlijkbaar is dit niet de juiste oplossing. Eline Student universiteit België - vrijdag 29 mei 2020
Eline Student universiteit België - vrijdag 29 mei 2020
Met partieelbreuken kan het (kennelijk) heel goed, want je antwoord klopt wel.$\eqalign{ & F(x) = 2\ln (q) + \ln (q + 1) + C \cr & f(x) = {2 \over q} + {1 \over {q + 1}} \cr & f(x) = {{2\left( {q + 1} \right)} \over {q\left( {q + 1} \right)}} + {q \over {q\left( {q + 1} \right)}} \cr & f(x) = {{3q + 2} \over {q\left( {q + 1} \right)}} \cr}$Helpt dat?Naschrift$\eqalign{ & f(x) = 2\ln (q) + \ln (q + 1) + C \cr & f(x) = \ln (q^2 ) + \ln (q + 1) + C \cr & f(x) = \ln (q^2 (q + 1)) + C \cr}$ WvR vrijdag 29 mei 2020
WvR vrijdag 29 mei 2020
©2001-2024 WisFaq