Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal

Bereken de oppervlakte van het gebied begrensd door de grafieken van f en g en de rechten.

f(x)=x3+2x2-4
g(x)=x2+4x
x=-3 en x=2

ojay
3de graad ASO - dinsdag 26 mei 2020

Antwoord

Hallo Ojay,

Dit is het stappenplan:
  • Maak een schets van f(x) en g(x) en de rechten.
  • Bereken de snijpunten van f(x) en g(x)
  • Op het interval [-3 , 2]:
    Op de intervallen waar f(x)$>$g(x) bereken je de integraal van f(x)-g(x)
    Op de intervallen waar f(x)$<$g(x) bereken je de integraal van g(x)-f(x)
    Hiermee vind je tussen steeds twee snijpunten de oppervlakte tussen de curven.
  • Tel deze oppervlaktes bij elkaar op om de oppervalkte van het gevraagde gebied te berekenen.
Lukt het hiermee? Zo niet, stel dan een vervolgvraag, maar laat dan wel zien wat je hebt gedaan en waar het probleem ligt, zie de spelregels.

GHvD
dinsdag 26 mei 2020

©2001-2024 WisFaq