\require{AMSmath} Kansen en morse Bij het overseinen van een bericht in morse is de kans dat een teken goed ontvangen wordt 95%Hoe groot is de kans dat 50 woorden van 6 tekens meer dan 10 foute woorden niet goed ontvangen?Wat ik heb geprobeerdX-B(300,0,95)P(X\gt60) = 1-P(X\leq60) anna Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 26 mei 2020 Antwoord Dag annaIk interpreteer/parafraseer de vraag even, want op deze manier is ze onbegrijpelijk:"Hoe groot is de kans dat van 50 ontvangen woorden van 6 tekens er meer dan 10 verkeerd zijn"De kans dat één woord van zes tekens fout is, is P(V)=1-0,95^6=0,2649.Noem X het aantal fout verstuurde woorden (bij een totaal van 50).X\sim B(50;0,2649)P(X>10)=0.80891975034\approx81\% js2 woensdag 27 mei 2020 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij het overseinen van een bericht in morse is de kans dat een teken goed ontvangen wordt 95%Hoe groot is de kans dat 50 woorden van 6 tekens meer dan 10 foute woorden niet goed ontvangen?Wat ik heb geprobeerdX-B(300,0,95)P(X\gt60) = 1-P(X\leq60) anna Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 26 mei 2020
anna Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 26 mei 2020
Dag annaIk interpreteer/parafraseer de vraag even, want op deze manier is ze onbegrijpelijk:"Hoe groot is de kans dat van 50 ontvangen woorden van 6 tekens er meer dan 10 verkeerd zijn"De kans dat één woord van zes tekens fout is, is P(V)=1-0,95^6=0,2649.Noem X het aantal fout verstuurde woorden (bij een totaal van 50).X\sim B(50;0,2649)P(X>10)=0.80891975034\approx81\% js2 woensdag 27 mei 2020
js2 woensdag 27 mei 2020
©2001-2025 WisFaq