Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Trekking met terugleggen uit een spel kaarten

Sanne doet opeenvolgende willekeurige trekking met terugleggen uit een spel van 52 kaarten en houdt er mee op zodra hij een heer trekt.
  1. Wat is de kans dat dit bij de vijfde trekking gebeurt?
  2. Wat is de kans dat hij ten minste tien trekkingen moet doen?

anna
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 24 maart 2020

Antwoord

Met terugleggen. Er geldt:

P(heer)=$\eqalign{\frac{1}{13}}$
P(geen heer)=$\eqalign{\frac{12}{13}}$

Vraag 1
Als je bij de vijfde trekking een heer trekt dan moet je bij de 1e t/m de 4e trekking geen heer trekken. De kans op eerst 4 keer 'geen heer' en dan een 'heer' is gelijk aan:

$
\eqalign{P(5e\,\,is\,\,een\,\,heer) = \left( {\frac{{12}}
{{13}}} \right)^{4} \cdot \frac{1}
{{13}}}
$

Vraag 2 zou nu geen probleem meer mogen zijn. Handig he?

WvR
dinsdag 24 maart 2020

©2001-2024 WisFaq