\require{AMSmath} Delen van een veelterm Bij deling van een veelterm f(x) door x+4 is de rest -21. Bij deling van f(x) door x-3 is de rest 14.Wat is de rest van f(x) door (x+4)(x-3)? Gap Student universiteit België - dinsdag 24 maart 2020 Antwoord Wat heb je zelf gedaan?Ik zou dit opschrijven:$$f(x)=(x-3)(x+4)g(x)+ax+b$$(de rest bij deling door iets kwadratisch is van de eerste graad).Gebruik nu $f(3)=14$ en $f(-4)=-21$ om twee vergelijkingen voor $a$ en $b$ op te stellen, en dan op te lossen. kphart dinsdag 24 maart 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij deling van een veelterm f(x) door x+4 is de rest -21. Bij deling van f(x) door x-3 is de rest 14.Wat is de rest van f(x) door (x+4)(x-3)? Gap Student universiteit België - dinsdag 24 maart 2020
Gap Student universiteit België - dinsdag 24 maart 2020
Wat heb je zelf gedaan?Ik zou dit opschrijven:$$f(x)=(x-3)(x+4)g(x)+ax+b$$(de rest bij deling door iets kwadratisch is van de eerste graad).Gebruik nu $f(3)=14$ en $f(-4)=-21$ om twee vergelijkingen voor $a$ en $b$ op te stellen, en dan op te lossen. kphart dinsdag 24 maart 2020
kphart dinsdag 24 maart 2020
©2001-2024 WisFaq