Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectorvoorstelling van deelijnen bepalen

Ik kom vast te zitten bij het uitwerken waardoor ik twijfel of het wel de juiste stap is ik heb mijn uitwerking opgestuurd.
  • Bepaal vectorvoorstellingen van de deellijnen gevormd door de lijnen m:(3,-2)+l(-1,1) en n:(4,3)+m(1,-7)

mboudd
Leerling mbo - woensdag 4 maart 2020

Antwoord

De vectoren a=(-1,1) en b=(1,-7) bepalen de richtingsvector van de bissectrice. Als ze nu even lang zouden zijn dan zou 't niet zo moeilijk zijn:

q89264img1.gif

Je moet er voor zorgen dan de twee vectoren dezelfde lengte krijgen. De lengte van de vector a is $\sqrt{2}$ en de lengte van vector b is $\sqrt{50}$ oftewel $5\sqrt{2}$. Voor de richtingsvector van de bissectrice kan je dan 5a+b nemen.

Gebruik het snijpunt als steunvector. Ben je er dan uit?


Zie hhofstede - bissectrice

WvR
woensdag 4 maart 2020

 Re: Vectorvoorstelling van deelijnen bepalen 

©2001-2024 WisFaq