Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toon aan dat het stelsel onafhankelijk is

{a,b,c} is een basis in R3
d=ka+lb+mc (k ongelijk 0)
Toon aan dat {d,b,c} een onafhankelijk stelsel vectoren is
Hoe moet je dit aantonen?

mboudd
Leerling mbo - zaterdag 15 februari 2020

Antwoord

Als altijd, gebruik de definitie: stel $\lambda d+\mu b+\nu c=0$ en bewijs dat dan moet gelden $\lambda=\mu=\nu=0$.

kphart
zaterdag 15 februari 2020

 Re: Toon aan dat het stelsel onafhankelijk is 

©2001-2024 WisFaq