\require{AMSmath} Onafhankelijkheid van gebeurtenissen Gebeurtenissen A en B zijn onafhankelijk als P(A│B)=P(A│BC) Toon aan. Ik weet niet hoe ik dit zou moeten oplossen. Iemand die dit kan uitschrijven? Gilles Student universiteit België - zaterdag 28 december 2019 Antwoord Beste Gilles,Per definitie heb je:P(A \vert B) = \frac{P(A \cap B)}{P(B)} \quad\mbox{ en }\quad P(A \vert B^c) = \frac{P(A \cap B^c)}{P(B^c)}Gebruik nu P(B^c)=1-P(B) en P(A \cap B^c)=P(A)-P(A \cap B).Verifieer nu dat beide enkel gelijk zijn indien P(A \cap B) = P(A)P(B) en dus dat A en B onafhankelijk zijn.mvg,Tom td zaterdag 28 december 2019 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Gebeurtenissen A en B zijn onafhankelijk als P(A│B)=P(A│BC) Toon aan. Ik weet niet hoe ik dit zou moeten oplossen. Iemand die dit kan uitschrijven? Gilles Student universiteit België - zaterdag 28 december 2019
Gilles Student universiteit België - zaterdag 28 december 2019
Beste Gilles,Per definitie heb je:P(A \vert B) = \frac{P(A \cap B)}{P(B)} \quad\mbox{ en }\quad P(A \vert B^c) = \frac{P(A \cap B^c)}{P(B^c)}Gebruik nu P(B^c)=1-P(B) en P(A \cap B^c)=P(A)-P(A \cap B).Verifieer nu dat beide enkel gelijk zijn indien P(A \cap B) = P(A)P(B) en dus dat A en B onafhankelijk zijn.mvg,Tom td zaterdag 28 december 2019
td zaterdag 28 december 2019
©2001-2025 WisFaq