Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Hulpmiddelen

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Plaatjes en verhalen

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat

Wiskundeleraar


\require{AMSmath}

Matrix

Beste

Ik zit vast aan het begin van een oefening. Ik krijg namelijk een vergelijking
2x-3y=A
4x+3y=B
maar dan zegt het vervolg bereken de matrixoplossigen X,Y die een element zijn van een rele matrix 3x3 indien
A=  1  1  2
0 0 -2
0 0 3
en
B=  3  0  0
54 18 6
6 3 -3
Kunt u mij op gang helpen? Hoe ik eraan moet beginnen?

Amber
3de graad ASO - zaterdag 26 oktober 2019

Antwoord

Los eerst het stelsel:
2x-3y=A
4x+3y=B
op.
Als ik het goed gedaan heb vind je:
x=(A+B)/6 en y=(B-2A)/9

En vul dan de gegeven matrices voor A en B in om de matrices x en y te vinden.

hk
zaterdag 26 oktober 2019

©2001-2023 WisFaq