\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 88427 Re: Ongelijkheid oplossen met algebra Ja, mijn excuses. De format ging niet zoals ik oorspronkelijk had verwacht. Het klopt inderdaad dat het gaat om de ongelijkheid die u noteert. Jan Student universiteit - woensdag 11 september 2019 Antwoord Wat dacht je van de volgende aanpak?Kies $\eqalign{f(x) = \frac{1}{{1 + \frac{1}{{1 + x}}}}}$Bereken $x$ zodat $f(x)=2$. Dat geeft $x=-3$Onderzoek mogelijke asymptoten van $f$. Dat geeft $x=-2$.Merk op dat je bij $x=-1$ te maken hebt met een perforatie. Je kunt nu 3 gebieden onderscheiden. Bepaal de oplossing.Je zou dan moeten uitkomen op $x\lt-3$ of $x\gt-2$. Maar dan zonder $x=-1$. Zou dat lukken? WvR woensdag 11 september 2019 Re: Re: Ongelijkheid oplossen met algebra ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja, mijn excuses. De format ging niet zoals ik oorspronkelijk had verwacht. Het klopt inderdaad dat het gaat om de ongelijkheid die u noteert. Jan Student universiteit - woensdag 11 september 2019
Jan Student universiteit - woensdag 11 september 2019
Wat dacht je van de volgende aanpak?Kies $\eqalign{f(x) = \frac{1}{{1 + \frac{1}{{1 + x}}}}}$Bereken $x$ zodat $f(x)=2$. Dat geeft $x=-3$Onderzoek mogelijke asymptoten van $f$. Dat geeft $x=-2$.Merk op dat je bij $x=-1$ te maken hebt met een perforatie. Je kunt nu 3 gebieden onderscheiden. Bepaal de oplossing.Je zou dan moeten uitkomen op $x\lt-3$ of $x\gt-2$. Maar dan zonder $x=-1$. Zou dat lukken? WvR woensdag 11 september 2019
WvR woensdag 11 september 2019
©2001-2024 WisFaq