Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87882 

Re: Oneigenlijke integralen

Ja. De eerste stap heb ik door, maar daarna hoe kan ik k bepalen?

Eleina
3de graad ASO - zaterdag 13 april 2019

Antwoord

Kijk, als je nou meteen had gezegd wat je al wist (zie de spelregels) dan hadden we meteen hiermee kunnen beginnen.
Wat je nu moet doen is voor elke $k$ de limiet bepalen en dat bijhouden voor welke $k$ de limiet bestaat en voor welke $k$ niet.
Voor $k=1$ gaat het om $\lim_{R\to\infty}\ln R$ en voor $k\neq 1$ is $\lim_{R\to\infty}R^{-k+1}$ van belang. Ik zou daar de gevallen `$k$ is positief' en `$k$ is negatief' onderscheiden.

kphart
zondag 14 april 2019

©2001-2024 WisFaq