Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87812 

Re: Vergelijking

Ja,dat had ik ook al gevonden. Ik was met Geogebra 'aan het spelen', en vroeg me toen af hoe ik dat probleem (vergelijking) wiskundig kan oplossen.

Henk O
Ouder - vrijdag 29 maart 2019

Antwoord

Tsja, met `wiskundig oplossen' kan je veel kanten op. Maar als je daarmee `exact oplossen' bedoelt dan niet dus. Bedenk overigens dat veel `exacte' oplossingen alleen maar afkortingen zijn. Zo is $\sqrt[3]{x}$ slechts een afkorting voor `het getal waarvan de derde macht gelijk is aan $x$'. Dat we een uitdrukking als $5+\sqrt[3]\pi$ als `exact' beschouwen is alleen maar omdat we al heel lang aan die afkorting gewend zijn geraakt.

kphart
zaterdag 30 maart 2019

©2001-2024 WisFaq