Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deelverzamelingen: juist of fout?

Voor elk stel verzamelingen V en W geldt:

(V/W) $\cap$ W = $\emptyset$ (juist of fout)
(V/W) $\cup$ (W/V) = V $\cup$ W
(V x V) $\cap$ V = V
(V $\cap$ W) $\cup$ (V/W) = V

Hamish
Student universiteit België - zondag 30 september 2018

Antwoord

Heb je zelf al antwoorden bedacht? En beredeneerd? De antwoorden zijn, in volgorde: juist, onjuist, onjuist, juist.
Probeer nu zelf te bedenken waarom.
Hint: door de definities te gebruiken kom je een heel eind.

kphart
zondag 30 september 2018

©2001-2024 WisFaq