\require{AMSmath} Vergelijking van de symmetrieas HalloIk krijg volgende kwadratische functie voorgeschoteldy = -2x2 - 2x + 4Ik heb al kunnen opschrijven dat het een bergparabool is (a $<$ 0)Maar er wordt mij gevraagd, vergelijking van de symmetrieas, ik denk dat dit -b/2a is en in deze situatie: 2/-4 = -2/4 = -1/2 (=-0.5)Maar wat moet ik hier dan mee doen? Gewoon opschrijven '-1/2'?Bedankt! Berre 2de graad ASO - zaterdag 9 juni 2018 Antwoord Nee, want `$-\frac12$' is geen vergelijking.De vergelijking van de as is$$x=-\frac12$$ kphart zaterdag 9 juni 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
HalloIk krijg volgende kwadratische functie voorgeschoteldy = -2x2 - 2x + 4Ik heb al kunnen opschrijven dat het een bergparabool is (a $<$ 0)Maar er wordt mij gevraagd, vergelijking van de symmetrieas, ik denk dat dit -b/2a is en in deze situatie: 2/-4 = -2/4 = -1/2 (=-0.5)Maar wat moet ik hier dan mee doen? Gewoon opschrijven '-1/2'?Bedankt! Berre 2de graad ASO - zaterdag 9 juni 2018
Berre 2de graad ASO - zaterdag 9 juni 2018
Nee, want `$-\frac12$' is geen vergelijking.De vergelijking van de as is$$x=-\frac12$$ kphart zaterdag 9 juni 2018
kphart zaterdag 9 juni 2018
©2001-2024 WisFaq