\require{AMSmath} Differentievergelijkingen Ik weet niet goed hoe ik aan volgende oefening moet beginnen, zouden jullie me op gang kunnen helpen? Alvast bedankt!Beschouw de differentievergelijkingyn+2 + (n+2)yn+1 - 6(n+2)(n+1)yn = (n+2)! 2na) Zoek oplossingen van deze vergelijking van de vorm yn =n!un waarbij (un) met n element van een nader te bepalen rij is.b) Wat is de algemene oplossing van de vergelijking? Leg ook zeer duidelik uit waarom je zeker bent dta dit de algemene oplossing is. Lotte Student universiteit België - dinsdag 5 juni 2018 Antwoord a) doe wat gezegd wordt en vul in, er komt:$$(n+2)!u_{n+2}+(n+2)(n+1)!u_{n+1}-6(n+2)(n+1)n!u_n=(n+2)!2^n$$Nu kun je $(n+2)!$ wegdelen. kphart dinsdag 5 juni 2018 Re: Differentievergelijkingen Re: Differentievergelijkingen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet niet goed hoe ik aan volgende oefening moet beginnen, zouden jullie me op gang kunnen helpen? Alvast bedankt!Beschouw de differentievergelijkingyn+2 + (n+2)yn+1 - 6(n+2)(n+1)yn = (n+2)! 2na) Zoek oplossingen van deze vergelijking van de vorm yn =n!un waarbij (un) met n element van een nader te bepalen rij is.b) Wat is de algemene oplossing van de vergelijking? Leg ook zeer duidelik uit waarom je zeker bent dta dit de algemene oplossing is. Lotte Student universiteit België - dinsdag 5 juni 2018
Lotte Student universiteit België - dinsdag 5 juni 2018
a) doe wat gezegd wordt en vul in, er komt:$$(n+2)!u_{n+2}+(n+2)(n+1)!u_{n+1}-6(n+2)(n+1)n!u_n=(n+2)!2^n$$Nu kun je $(n+2)!$ wegdelen. kphart dinsdag 5 juni 2018
kphart dinsdag 5 juni 2018
©2001-2024 WisFaq