\require{AMSmath} Dubbele integraal Opgave: Zij D = ( (x,y) element van 3 l x2 + y2 \le 1, x\ge 0, y \ge 0 ).Bereken \int {}D 2y/1 + x dxdyMijn uitwerking:\int {}¹ 0 \int {}01 - x 2y/1 + x dydx=> \int {}\int {}¹ 0 y2/1+x l1 - x0 dx=> \int {}¹ 0 (1 -x)2/ dx=> \int {}¹ 0 1-x dx=> x - 1/2x2 l10=> 1 - 1/2 = 1/2klopt mijn uitwerking? Alvast bedankt! Lotte Student universiteit België - dinsdag 5 juni 2018 Antwoord Nee.De bovengrens in de binnenste integraal klopt niet, dat moet \sqrt{1-x^2} zijn: \int_0^{\sqrt{1-x^2}}\frac{2y}{1+x}\,\mathrm{d}y Daarnaast lijkt het alsof je (1-x)^2/(1+x) vereenvoudigt tot 1-x, dat is ook fout. kphart dinsdag 5 juni 2018 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Opgave: Zij D = ( (x,y) element van 3 l x2 + y2 \le 1, x\ge 0, y \ge 0 ).Bereken \int {}D 2y/1 + x dxdyMijn uitwerking:\int {}¹ 0 \int {}01 - x 2y/1 + x dydx=> \int {}\int {}¹ 0 y2/1+x l1 - x0 dx=> \int {}¹ 0 (1 -x)2/ dx=> \int {}¹ 0 1-x dx=> x - 1/2x2 l10=> 1 - 1/2 = 1/2klopt mijn uitwerking? Alvast bedankt! Lotte Student universiteit België - dinsdag 5 juni 2018
Lotte Student universiteit België - dinsdag 5 juni 2018
Nee.De bovengrens in de binnenste integraal klopt niet, dat moet \sqrt{1-x^2} zijn: \int_0^{\sqrt{1-x^2}}\frac{2y}{1+x}\,\mathrm{d}y Daarnaast lijkt het alsof je (1-x)^2/(1+x) vereenvoudigt tot 1-x, dat is ook fout. kphart dinsdag 5 juni 2018
kphart dinsdag 5 juni 2018
©2001-2025 WisFaq