Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijkingen

Ik voeg de opdracht toe via het plaatje:



Mijn voorstel voor de functie is c'(t) = -30 · c(t) /300 omdat het een hogene functie is van de eerste graad is het niet zo heel moeilijk op te lossen. c(t) = Ae-1/10·t

Ik weet dat het antwoord t = ln(1/2)/-0,1 = 6,93 is

Ik zie niet meteen hoe men hieraan komt, vooral de 1/2 zie ik niet waar die vandaan komt, alvast bedankt voor u hulp!

Lotte
Student universiteit België - dinsdag 5 juni 2018

Antwoord

Hallo Lotte,

Als oplossing van je differentiaalvergelijking heb je gevonden:

c(t)=Ae-0,1t

Invullen van t=0 laat zien dat A de beginhoeveelheid chloor is. De vraag is voor welke t deze hoeveelheid gehalveerd is. Je moet dus oplossen:

Ae-0,1t = 1/2A
e-0,1t = 1/2
-0,1t = ln(1/2)
t = ln(1/2)/-0,1

OK zo?

GHvD
dinsdag 5 juni 2018

©2001-2024 WisFaq