Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Evenwijdige formule bepalen

De vraag luidt:

Bepaal de vergelijking van de rechte lijn door het punt (10, 3), die evenwijdig loopt aan de lijn y=2/5x-13
De vergelijking die ik eruit krijg is y=2/5x-1
Het antwoord uit het antwoordenboek is y=2/5x+1

Ik krijg -1 maar het antwoord volgens het antwoordenboek is + 1. Doe ik iets fout?

Misha
Student hbo - maandag 21 mei 2018

Antwoord

De vergelijking wordt $y=\frac{2}{5}x+b$. Vul de coördinaten van $(10,3)$ in en bereken $b$.

$
\eqalign{
& y = \frac{2}
{5}x + b \cr
& {\text{geeft:}} \cr
& 3 = \frac{2}
{5} \cdot 10 + b \cr
& 3 = 4 + b \cr
& b = - 1 \cr
& {\text{vergelijking:}} \cr
& y = \frac{2}
{5}x - 1 \cr}
$

Volgens mij heb jij gelijk en 't antwoordenboekje heeft het fout. Dat komt wel 's vaker voor...

WvR
maandag 21 mei 2018

©2001-2024 WisFaq