\require{AMSmath} Breuken met gebroken exponenten vereenvoudigen Hallo,Momenteel heb ik een antwoord uitgerekend wat klopt. Echter staat deze nog niet in de 'goede' vorm. Ik heb zelf al flink zitten puzzelen maar ik kom er niet uit. De 'vereenvoudiging' is als volgt:18/101,5 $\to$ 27/25 · √(5) Pascal Student hbo - maandag 12 maart 2018 Antwoord Om maar 's een kort verhaal lang te maken:$\eqalign{ & \left( {\frac{{18}}{{10}}} \right)^{1,5} = \cr & \left( {\frac{9}{5}} \right)^{\frac{3}{2}} = \cr & \left( {\frac{{3^2 }}{5}} \right)^{\frac{3}{2}} = \cr & \frac{{\left( {3^2 } \right)^{\frac{3}{2}} }}{{5^{\frac{3}{2}} }} = \cr & \frac{{27}}{{\sqrt {5^3 } }} = \cr & \frac{{27}}{{5\sqrt 5 }} = \cr & \frac{{27}}{{5\sqrt 5 }} \cdot \frac{{\sqrt 5 }}{{\sqrt 5 }} = \cr & \frac{{27}}{{25}}\sqrt 5 \cr}$Helpt dat?PSJe zou wel (18/10)1,5 moeten schrijven dan... met haakjes!Met de GR WvR maandag 12 maart 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Momenteel heb ik een antwoord uitgerekend wat klopt. Echter staat deze nog niet in de 'goede' vorm. Ik heb zelf al flink zitten puzzelen maar ik kom er niet uit. De 'vereenvoudiging' is als volgt:18/101,5 $\to$ 27/25 · √(5) Pascal Student hbo - maandag 12 maart 2018
Pascal Student hbo - maandag 12 maart 2018
Om maar 's een kort verhaal lang te maken:$\eqalign{ & \left( {\frac{{18}}{{10}}} \right)^{1,5} = \cr & \left( {\frac{9}{5}} \right)^{\frac{3}{2}} = \cr & \left( {\frac{{3^2 }}{5}} \right)^{\frac{3}{2}} = \cr & \frac{{\left( {3^2 } \right)^{\frac{3}{2}} }}{{5^{\frac{3}{2}} }} = \cr & \frac{{27}}{{\sqrt {5^3 } }} = \cr & \frac{{27}}{{5\sqrt 5 }} = \cr & \frac{{27}}{{5\sqrt 5 }} \cdot \frac{{\sqrt 5 }}{{\sqrt 5 }} = \cr & \frac{{27}}{{25}}\sqrt 5 \cr}$Helpt dat?PSJe zou wel (18/10)1,5 moeten schrijven dan... met haakjes!Met de GR WvR maandag 12 maart 2018
WvR maandag 12 maart 2018
©2001-2024 WisFaq