To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85784 

Re: Bewegingsvergelijking en hoek

Hoi,
Dank u wel dit snap ik nu wel, ik heb er opnieuw naar gekeken maar ik blijf alsnog bij beiden steken.
Bij de eerste opgave zeggen ze dat de hoekensom driehoek OAM geeft hoek OMA = \pi - (1/2\pi -t) - (1/2\pi - t ) = 2t. Hoe komen ze op \pi?

Of is die \pi hetzelfde als 180 graden en dan kan de ontbrekende hoek zoals normaal met 180 graden het nu met radialen kunnen berekenen?

Vraag 2
Ik snap nu door mijn leesfout en uw hulp hoe ze op die formule komen, maar ik begrijp niet waarom ze de vector willen weten van QP?
Daarna wordt er gezegd dat vector OT = vector OQ + vector 1/2QP + vector 1/2QP(L). Ik snap niet waarom ze dit doen en hoe je hiermee een bewegingsvergelijking mee kan opstellen.

Cindy

Cindy
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 8 maart 2018

Antwoord

1. Inderdaad in dit soort omstandigheden rekenen we met radialen; de som van de hoeken in een driehoek is \pi radialen dus.

2. De vectoren OQ en QP hangen van t af; de resulterende vector OT dus ook, je krijgt de plaats van T als functie van t. Dat is toch wat gezocht wordt? In het vierkant op de basis QP geldt dat QT=\frac12QP+\frac12QP(L) (ik neem aan dat QP(L) betekent dat je QP over een rechte hoek draait).

kphart
donderdag 8 maart 2018

©2001-2025 WisFaq