Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85527 

Re: Continue functies: oneindig veel oplossingen

Oké danku, moet het dan zo verder? Aangezien h(0) = -1 en h(1) = 1 zal er dus tussen 0 en 1 oneindig veel "t's" liggen waarvoor geldt dat h(t) = 0 en het stelsel zal dus oneindig veel oplossingen hebben.

Alvast bedankt!

Joy
Student universiteit België - maandag 15 januari 2018

Antwoord

Niet helemaal. Maar bij $\phi$ vind je een $t$ en dus een punt $(x,y)$ op de lijn tussen $(0,0)$ en $\cos\phi,\sin\phi)$ met $g(x,y)=0$.
Dit werkt voor elke $\phi$ en dat geeft net zo veel punten als $\phi$s (en dus oneindig veel).

kphart
maandag 15 januari 2018

©2001-2024 WisFaq