Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poisson-verdeling

Hoe kan je de som van poisson-verdeling (3+4) berekenen aan de hand van het 95% kwartiel. Gegeven de vraag: Wat is de minimum voorraad om een stockout te vermijden met minstens 95% van winkel A en B als het aantal artikels dat ze samen per dag verkopen: Z = X1 + X2 = (3+4) is

kymani
Student universiteit België - dinsdag 2 januari 2018

Antwoord

De som $Z$ is Poisson verdeeld met $\lambda=7$ (aangenomen dat de winkels onafhankelijk zijn); je voorraad $v$ moet dus zo groot zijn dat $P(Z\le v)\ge0{,}95$.

kphart
maandag 8 januari 2018

©2001-2024 WisFaq