\require{AMSmath} Vergelijking met machten oplossen Ik zou een vergelijking moeten oplossen maar ik weet niet hoe eraan te beginnen! Dit is de vergelijking : 52x+1 = 7x+3 abdel Student universiteit België - dinsdag 19 december 2017 Antwoord Wat dacht je hier van?$\eqalign{ & 5^{2x + 1} = 7^{x + 3} \cr & \log \left( {5^{2x + 1} } \right) = \log \left( {7^{x + 3} } \right) \cr & \left( {2x + 1} \right) \cdot \log (5) = \left( {x + 3} \right) \cdot \log (7) \cr & \frac{{2x + 1}}{{x + 3}} = \frac{{\log (7)}}{{\log (5)}} \cr & x = \frac{{3\frac{{\log (7)}}{{\log (5)}} - 1}}{{2 - \frac{{\log (7)}}{{\log (5)}}}} \cr & x = \frac{{3\log (7) - \log (5)}}{{2\log (5) - \log (7)}} \cr & x = \frac{{\log (343) - \log (5)}}{{\log (25) - \log (7)}} \cr & x = \frac{{\log \left( {\frac{{343}}{5}} \right)}}{{\log \left( {\frac{{25}}{7}} \right)}} \cr}$Komt dat je bekend voor? WvR dinsdag 19 december 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zou een vergelijking moeten oplossen maar ik weet niet hoe eraan te beginnen! Dit is de vergelijking : 52x+1 = 7x+3 abdel Student universiteit België - dinsdag 19 december 2017
abdel Student universiteit België - dinsdag 19 december 2017
Wat dacht je hier van?$\eqalign{ & 5^{2x + 1} = 7^{x + 3} \cr & \log \left( {5^{2x + 1} } \right) = \log \left( {7^{x + 3} } \right) \cr & \left( {2x + 1} \right) \cdot \log (5) = \left( {x + 3} \right) \cdot \log (7) \cr & \frac{{2x + 1}}{{x + 3}} = \frac{{\log (7)}}{{\log (5)}} \cr & x = \frac{{3\frac{{\log (7)}}{{\log (5)}} - 1}}{{2 - \frac{{\log (7)}}{{\log (5)}}}} \cr & x = \frac{{3\log (7) - \log (5)}}{{2\log (5) - \log (7)}} \cr & x = \frac{{\log (343) - \log (5)}}{{\log (25) - \log (7)}} \cr & x = \frac{{\log \left( {\frac{{343}}{5}} \right)}}{{\log \left( {\frac{{25}}{7}} \right)}} \cr}$Komt dat je bekend voor? WvR dinsdag 19 december 2017
WvR dinsdag 19 december 2017
©2001-2024 WisFaq