Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal oplossen

Hoi het antwoord van de integraal hieronder is 2, alleen nu ik het aan het oefenen ben kom ik op een ander getal uit en ik weet niet meer hoe ik aan 2 kwam, kunnen jullie helpen?
integraal sin(x)dx met bovengrens = $\pi$ en ondergrens =0
Ik heb F($\pi$) - F(0) geprobeerd maar dan kom ik dus verkeerd uit.

Hoor graag van jullie

Jessie
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 13 december 2017

Antwoord

Hallo Jessie,

Met F($\pi$) - F(0) kom je prima uit. Je moet alleen wel goed met de min-tekens omgaan. Wat is volgens jou de primitieve F?

GHvD
woensdag 13 december 2017

©2001-2024 WisFaq