Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85120 

Re: Cos3(x)

Hallo,

Nog 1 vraagje, is het altijd zo dat je bij de kettingregel bij cosinus/sinus niet naar de - of de + hoeft te kijken?

Anna
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 11 oktober 2017

Antwoord

Dat heeft niets met sinus/cosinus te maken. in een uitdrukking als -\sin^3x staat de - eigenlijk voor `vermenigvuldigen met -1. Er staat dus eigenlijk (-1)\cdot\sin^3x. En je weet, hoop ik, dat in het algemeen (c\cdot f)'=c\cdot f', en dat is wat er bij je eerdere vraag ook gebeurde.

kphart
woensdag 11 oktober 2017

©2001-2025 WisFaq