Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitueren

Hallo
Substitueer $a=-2$ en $b=-1$ in:
$((-a^2b+2b)(ab^2-2a))^2$
Ik kom uit op $144$, maar in het antwoordboek staat $16$. Ik weet niet waar de fout zit.
Bedankt.

chaowe
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 12 september 2017

Antwoord

Ik zie ook niet waar de fout zit, maar zal ik dan maar gewoon 's voordoen dan?

$
\eqalign{
& \left( {\left( { - a^2 b + 2b} \right)\left( {ab^2 - 2a} \right)} \right)^2 = \cr
& \left( {\left( { - \left( { - 2} \right)^2 \cdot - 1 + 2 \cdot - 1} \right)\left( { - 2 \cdot \left( { - 1} \right)^2 - 2 \cdot - 2} \right)} \right)^2 = \cr
& \left( {\left( { - 4 \times - 1 + - 2} \right)\left( { - 2 \cdot 1 + 4} \right)} \right)^2 = \cr
& \left( {\left( {4 + - 2} \right)\left( { - 2 + 4} \right)} \right)^2 = \cr
& \left( {2 \cdot 2} \right)^2 = \cr
& \left( 4 \right)^2 = \cr
& 16 \cr}
$

Kijk maar 's goed waar je misschien iets gemist hebt. Ik gok er op dat je ergens een minnetje over het hoofd hebt gezien.

WvR
dinsdag 12 september 2017

©2001-2025 WisFaq