Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84872 

Re: Resulterende trilling

Ik heb eerst die cos omgevormd naar sin met behulp van de complementair hoek en de supplementair hoek.

Nadien heb ik het grafische getekend en dan kom ik voor

s = ($\pi$/12)+7sin11$\pi$/18
r = 12+7cos11$\pi$/18

Zo heb ik het opgelost, dus alles is fout wat ik heb gemaakt.

Suys S
Student Hoger Onderwijs België - zondag 6 augustus 2017

Antwoord

Daar lijkt het wel op; ik kan jouw $s$ en $r$ niet thuisbrengen.
Het lijkt me dat je nog even goed naar de gonioformules moet kijken. En verder lijkt het me ook nuttig als je bij een som eerst kijkt wat je zou kunnen verwachten, zoals in mijn eerste antwoord. En het is ook nuttig te weten waar die formules als $A=\sqrt{r^2+s^2}$ vandaan komen.

kphart
zondag 6 augustus 2017

 Re: Re: Resulterende trilling 

©2001-2024 WisFaq