Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Transitieve relatie in een verzameling van n elementen

Hallo, in de cursus staat de volgende vraag: Hoeveel transistieve relaties zijn er in een verzameling van n elementen bij n=1, n=2, n=3? Ik weet niet goed hoe ik aan deze vraag moet beginnen. Als ik wikepedia moet volgen zijn er voor n = 1 elementen 2 transistieve relaties, voor n=2, 13 en voor n=3, 171 transistieve relaties. Maar hoe kom je daar aan?

Robin
Student universiteit België - maandag 10 juli 2017

Antwoord

Zie het onderstaande artikel, gevonden via https://oeis.org/A006905

Zie Transitivity and partial order

kphart
maandag 10 juli 2017

©2001-2024 WisFaq