\require{AMSmath} Vermenigvuldigen onder en beneden Bij de volgende functie:1/x-2Mag je dan dit doen?Onder en boven vermenigvuldigen met x2Dus: 1/x-2·x2/x2 = x2Klopt dit? Zo niet, wat doe ik dan verkeerd? Leroy Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 juli 2017 Antwoord Je kunt $\frac{1}{x^{-2}}$ inderdaad schrijven als $x^2$. Ik vind het niet zo gek wat je doet:$\eqalign{ & \frac{1}{{x^{ - 2} }} = \cr & \frac{1}{{x^{ - 2} }} \cdot \frac{{x^2 }}{{x^2 }} = \cr & \frac{{1 \cdot x^2 }}{{x^{ - 2} \cdot x^2 }} = \cr & \frac{{x^2 }}{{x^0 }} = \cr & \frac{{x^2 }}{1} = \cr & x^2 \cr} $Dus waarom zou het niet goed zijn?machten en wortels WvR maandag 3 juli 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij de volgende functie:1/x-2Mag je dan dit doen?Onder en boven vermenigvuldigen met x2Dus: 1/x-2·x2/x2 = x2Klopt dit? Zo niet, wat doe ik dan verkeerd? Leroy Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 juli 2017
Leroy Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 juli 2017
Je kunt $\frac{1}{x^{-2}}$ inderdaad schrijven als $x^2$. Ik vind het niet zo gek wat je doet:$\eqalign{ & \frac{1}{{x^{ - 2} }} = \cr & \frac{1}{{x^{ - 2} }} \cdot \frac{{x^2 }}{{x^2 }} = \cr & \frac{{1 \cdot x^2 }}{{x^{ - 2} \cdot x^2 }} = \cr & \frac{{x^2 }}{{x^0 }} = \cr & \frac{{x^2 }}{1} = \cr & x^2 \cr} $Dus waarom zou het niet goed zijn?machten en wortels WvR maandag 3 juli 2017
WvR maandag 3 juli 2017
©2001-2024 WisFaq