Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84682 

Re: Bereken de straal

Beste

Alvast bedankt voor het antwoord.
Spijtig genoeg snap ik het niet volledig.
(x-x)2+(-3x-y)2=r2 $\Rightarrow$ 9x2+6xy+y2 = r2
Hoe komt u aan die 10r2

Volgende stap, weet ik ook niet hoe u hieraan komt.
en het raakpunt ((x1-3y1)/10,(-3x1+9y1)/10).

Mvg
Ruud

Ruud
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 22 juni 2017

Antwoord

Er is een groot verschil tussen de coördinaten (x,y) van een willekeurig punt en de coördinaten (x1,y1) van het middelpunt.
Als je de suffix 1 laat staan in plaats van hem te 'vergeten', vind je de vierkantsvergelijking (x-x1)2 + (-3x-y1)2 = r2.
Ofwel 10x2 + (-2x1+6y1)x + ... = 0.
Reken zelf verder wat er op de plaats van ... moet staan, en wat de a,b,c-formule oplevert.

hr
donderdag 22 juni 2017

©2001-2024 WisFaq