Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84467 

Re: Extremumvraagstuk ladder

Dus ik moet niet werken met cos en sin? In de les werken we altijd met sin en cos.

Suys S
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 24 mei 2017

Antwoord

Hallo Suys,

Je kunt ook werken met goniometrische verhoudingen, zoals dat heet:

Stel a = hoek van de ladder t.o.v. horizontaal. De lengte van het onderste deel van je ladder (van ondergrond tot bovenzijde afsluiting) bereken je dan met:

L1 = 2,5/sin(a)

Het bovenste deel heeft als lengte:

L2 = 5/cos(a)

Dus:

Lengte = 2,5/sin(a) + 5/cos(a)

Nu kan je bepalen bij welke hoek a de lengte minimaal wordt, hierna kan je de bijbehorende lengte berekenen.

GHvD
woensdag 24 mei 2017

 Re: Re: Extremumvraagstuk ladder 

©2001-2024 WisFaq