Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Extremumvraagstuk

Twee puntmassa’s A en B bewegen in een éénparige beweging met respectievelijke snelheden vA = 0,3 m/s en vB = 0,4 m/s langs de coördinaatassen en in de richting van de oorsprong. Op het tijdstip t = 0s bevinden ze zich in de punten (6 m, 0) en (0, -12 m)

1. Hoeveel bedraagt deze minimale afstand tussen de twee puntmassa’s ?
2. Na hoeveel tijd is deze afstand minimaal?

Hoe moet ik die formule formuleren? Want dat snap ik niet zo goed

Suys S
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 24 mei 2017

Antwoord

Punt A beweegt langs de x-as met coordinaten (6-0.3t,0) en punt B beweegt langs de y-as met coordinaten (0,-12+0.4t).
De afstand d(t) tussen punt A en B kun je met Pythagoras berekenen:
$d(t)=\sqrt{(6-0.3t)^2+(-12+0.4t)^2}$

Zou het zo verder lukken?

hk
woensdag 24 mei 2017

©2001-2024 WisFaq