Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gemiddelde percentage berekenen

er is een horecazaak die met 3 verschillende btw percentages werkt en ik zou graag het gemiddelde percentage berekenen. Hoe doe ik dat ?
BTW 21% = 179421 euro
BTW 12% = 182449 euro
BTW 6 % = 35499 euro

bart
Student universiteit België - donderdag 23 februari 2017

Antwoord

Hallo Bart,

Je vraag is wat onduidelijk gesteld. Zijn bovengenoemde gegevens bedragen waarover BTW berekend moet worden, of bedragen inclusief BTW, of de BTW-bedragen zelf?

In het algemeen:
  • Bereken het totale bedrag waarover BTW moet worden geheven;
  • Bereken het totale BTW-bedrag;
  • Bereken hoeveel procent het tweede bedrag is van het eerste bedrag.

GHvD
donderdag 23 februari 2017

©2001-2025 WisFaq