Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 83711 

Re: Domein en bereik

Beste
Iik kom dan uit als volgt:
(2x+1)2 = 8x+1
4x2-4x = 0
Dus x(4x-4) waarbij ofwel x=0 OF 4x-4=0 -$>$ x=1

glenn
Student universiteit België - vrijdag 13 januari 2017

Antwoord

Beter is het met de ongelijkheid rekening te houden: $4x(x-1)\ge0$, dus $x\le0$ of $x\ge1$; samen met $x$>$-\frac18$ houden we de intervallen $(-\frac18,0]$ en $[1,\infty)$ over.

kphart
vrijdag 13 januari 2017

©2001-2024 WisFaq