Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 83580 

Re: Binomiale verdeling

Oke dan is n = log(0.1) / log(0.75) = 8
dus moeten we minstens 8 knikkers nemen als het goed is.

Nossin
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 31 december 2016

Antwoord

log(0,1)/log(0,75) = 8,0039

8 knikkers is dus nog net niet voldoende, je zult dus minimaal 9 knikkers moeten pakken.

Ga maar na:
(3/4)8=0,1001
dus:
p(minstens 1 rode knikker bij n=8)=1-0,1001=0,8999.
Nog net geen 90%, dus.

GHvD
zaterdag 31 december 2016

©2001-2025 WisFaq