Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Niveaukrommen

Zou je mij eens concreet kunnen uitleggen hoe ik precies niveaukrommen van functies met meerdere veranderlijken kan gaan tekenen? een voorbeeld: schets de niveaukrommen van: f(x,y) = 2x2-y2

Sara V
Student universiteit België - zondag 18 december 2016

Antwoord

Je neemt gewoon een paar waarden en tekent de bijpassende grafiek.
Natuurlijk kun je proberen om een beetje handig getal te kiezen, maar dat is niet altijd direct zichtbaar.
Hier zou je bijv. eens kunnen kijken naar de waarden 0, -1, -4, -9 enz omdat dan x = 0 een paar fatsoenlijke y-waarden oplevert.
En als je y = 0 wilt hebben, dan geven bijv. de waarden 2, 8, 18 een paar fatsoenlijke x-en.
Ik neem aan dat je kunt beschikken over een GR of computer om snel de bijpassende grafieken te laten plotten. Zoniet, dan kan het best een arbeidsintensief werk zijn en dat is het zeker als je het erg nauwkeurig wilt of moet doen.

MBL
zondag 18 december 2016

©2001-2024 WisFaq